Bergen, Noorwegen

Bergen is een gemeente in de Noorse provincie Hordaland en tevens de op één na grootste stad van Noorwegen. 

Bergen wordt ook wel de stad tussen de zeven bergen, de syv fjell, genoemd. Eén van de bergen waaraan de stad deze naam dankt is Fløyen. Van hieruit is er een goed uitzicht over de stad. Om op de top te komen kun je gebruikmaken van een kabeltrein, Fløibanen.  Je gaat met een trein omhoog de berg op en inderdaad dat is hoog en stijl!

Bryggen, het middeleeuwse bestuurs- en handelscentrum en de kern van Bergen, ligt aan de baai Vågen en staat nu op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Er zijn diverse musea in Bergen zoals Troldhaugen, het voormalige huis van Edvard Grieg. De stad heeft ook een aquarium, Akvariet i Bergen.

De stad is een populair beginpunt voor vakantiegangers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Deze stad is het zuidelijke begin- en eindpunt van de Hurtigruten, een scheepsroute voor goederen- en passagiersverkeer langs de Noorse westkust.

Het Schip lag in de vroege morgen aan in de port of Bergen onze eerste bestemming van de Cruise. Nu was die port niet echt een cruise terminal maar ach daar komen wij ook niet voor. We willen Bergen in!